TRES RECORDATORIS D’ INTERES

Molt bones anem a començar l’ any amb alegria, bona vibra i seguir amb les nostre activitats clàssiques i noves.
En primer lloc recordar-vos que aquest dimecres día 10/01/2018 tindrem reunió a la Coma Cross de portes obertes per a tot aquell que vulgui assistir, de 17 a18h.

En segon lloc recordar-vos que el Divendres 12/01/2018 comença un nou curs d’ energíes avançat; Divendres——— 16h a 20h
Dissabte———– 10h a 13h i 16h a 20h

I el Dissabte día 13/01/2018 la tan esperada excursió a Olot, sobre les 9.50h s’hauria d’estar en els aparcaments del Consum, a les 10h ens dirigirem cap a Olot.
Un cop allà anirem a fer una passejada pels arbres centenaris, ja que segons un estudi mèdic realizat per professionals del Institut d’Assistència Sanitari i del Hospital Josep Trueta milloren el dolor i combatre l’ insomni en paciens emb FIBROMIÂLGIA.
Un cop acabada l’ excursió 😋 anirem a DINAR al Restaurant la DEU

FELIÇ ANY NOU 2018

No se si guardar-vos en un banc, perquè valeu molt, en la nevera perquè sou la llet, o en una illa perquè sou un tresor…. en fi, solament volia desitjar-vos El millor per a l’Any Nou! Feliç any!
I recordar-vos que ja queden pocs dies perquè fem nostra particular excursió a Olot, Dimarts o Dimecres donaré totes les instruccions i itinerari, els que falten per apuntar-se, fer-ho al més aviat possible queden poques places

EXCURSIÓ BOSCOS DE LA GARROTXA

Bon dia companyes,

Gaire be som a finals del 2017, per tant fa mes de 3 anys que varem neixer com a associació.

Per celebrar-ho, des de la junta de l’associació de Fibromiàlgia Salt, ens plau de comunicar-vos que alló que feia temps que parlavem de fer, per fi serà possible de fer-se…

 

L’Excursió al boscos de la Garrotxa:

 

Passejar per els boscos de la Garrotxa, ajuda a les afectades per Fibromiàlgia.

 

Un estudi pioner de l’Hospital Josep Trueta i d’Institut d’Assistència Sanitària, demostra que respirar les substàncies que desprenen els fongs dels arbres centenaris, redueix el dolor i d’insomni.

 

Per tant, i com moltes estàveu esperant, el proper dissabte, dia 13 de gener del 2018, farem una sortida amb autocar amb dinar inclòs, als boscos d’arbres centenaris.

 

L’autocar i el dinar serà gratuïts per les associades amb carnet o rebut de pagament de cuota.

 

Les associades de la Garrotxa ens acompanyaran en la passejada per donar-nos nocions de com s’ha de fer.

 

Les places es reservaran segons rigorós ordre d’inscripció.

 

També poden venir-hi acompanyants, que hauran de pagar 26€, i l’import s’haurà de fer efectiu en el moment de pujar a l’autocar.

 

L’últim dia per poder apuntar-s’hi, serà el dimecres, dia 3 de gener, del mateix any a la Coma Cros, de 17 a 18h.

També ho podeu fer, abans, quedant amb la Mercè, telèfon: 664 87 71 54.

 

Mes endavant us acabarem d’explicar com ho farem i els horaris

el dinar será en el restaurant LA DEU.

?????????????

CONFERÈNCIA I DEMOSTRACIÓ PRÀCTICA D´ OSTEOPATÍA PER DISMINUIR ELS DOLORS

TÈCNIQUES MANUALS PER A LA FIBROMIALGIA.CONFERÈNCIA I DEMOSTRACIÓ PRÀCTICA D´ OSTEOPATÍA PER DISMINUIR ELS DOLORS

Demostració pràctica d´un mètode de tractament manual personalitzat i especific que en Ricard Piqueras aplica desde fa uns 25 anys a persones afectades d´aquesta patologia.

Es basa principalment en una vibració manual per a disminuir el dolor, maniobres de lliscament mofacials per millorar l´elasticitat i una relaxació conscient basada en tècniques d´osteopatía cranio-sacral per a reduir tensions musculars i  d´ansietat.

Les pressions de les mobilitzacions i manipulacions  s´adapten en cada moment al estat  dels teixits i es realitzen sense provocar dolor ni fer cap impuls articular.

 

Ricard Piqueras, Format en diverses tècniques manuals amb 30 anys d´experiència.

Mercè Custal, fisioterapeuta i metgessa especialista en medicina familiar.

 

LADY GAGA TAMBÉ TÉ FIBROMIÀLGIA

La cantant nord-americana Lady Gaga va revelar aquesta setmana que pateix d’una malaltia crònica coneguda com fibromialgia. La lluita de l’artista contra aquesta dolència, que enfronta fa cinc anys, serà part d’un documental que estrenarà Netflix el proper 22 de setembre.

“En el documental, la malaltia i el dolor crònic amb el qual brego és la Fibromialgia. Desig poder ajudar a conscienciar i connectar amb les persones que la tenen”, va assegurar l’artista aquest dimarts en el seu compte de Twitter.

La fibromialgia és un trastorn que produeix dolors musculars i fatiga. D’acord amb l’Institut Nacional d’Artritis i Malalties de la Pell d’EUA, les persones que la pateixen experimenten dolor i sensibilitat en tot el cos, insomni, rigidesa matutina, sensació de endormiscament en mans i peus i dificultat per concentrar-se. Pot estar acompanyada de trastorns de tipus psiquiàtric, per la qual cosa alguns experts la consideren producte de la somatización.

Les seves causes són desconegudes, però pot estar relacionada amb factors genètics, lesions recurrents, esdeveniments estresants i traumàtics i altres malalties.

“Carta a la Dona que sóc, i que havia oblidat que era”

Sé, que estem de vacances, però no m’he pogut resistir el compartir aquest, escrit amb vosaltres, per l’impacte que m’ha causat, i el reflex en moltes de nosaltres,

“CARTA A LA DONA QUE SÓC, I QUE HAVIA OBLIDAT QUE ERA”

He estat com a moltes dones, filla, germana, alumna, bona amiga per a alguns, mala amiga per a uns altres, núvia, ex-núvia, dona  i ex-dona, mare, treballadora, aturada, tots aquests títols i molt més, que qualsevol de vostès o JO, ens posem feliços i amb l’única meta en el cap de donar el millor de nosaltres mateixes, però avui, em ve una pregunta, per primera vegada en aquesta carrera boja de la vida vaig fer una pausa per repetir-la en veu alta, A QUI CAL DONAR-LI EL MILLOR DE NOSALTRES MATEIXES?, als nostres pares, als nostres germans i germanes, als nostres amics, als nostres mestres, als nostres nuvis, ex-nuvis, marits i ex-marits i per descomptat Als NOSTRES FILLS?.
Va haver-hi un silenci total, i la resposta es va convertir en un viatge al que he estat, i al que he fet durant tot aquest temps, m’he passat gairebé cinquanta anys suant per donar el millor de  mí, de vegades feliç d’aconseguir-ho, de vegades frustrada per no haver pogut evitar fallar, però també identifico una altra veu interna que viu en mi, pressionant-me sempre i que em repeteix una vegada i una altra a cau d’orella, no pots FALLAR, no has suat prou, no pots emmalaltir-te, has d’empènyer, has de complir, HAS DE, ……DEUS DE……
Em trobo en aquesta frontera, en la qual han estat segurament moltes dones, en el punt exacte en què començo a acomiadar-me dels meus cinquanta, i em pregunto QUE SÓC EN REALITAT?
Per primera vegada veig a la meva mare gran, i al meu pare que està lluny, i veig al meu ex-marit el que es va convertir, en ex-marit, té una vida pròpia igual que els meus fills, als quals de vegades veig dormits quan jo estic desperta, i estan desperts quan jo dormo…..
i és natural ehhhhhh?, cadascun s’ha encarregat de tenir la seva pròpia vida, ÚNICA i meravellosa funció, és a dir, LA SEVA PRÒPIA VIDA com els vaig dir.
En quin moment em vaig sentir la responsable de l’equilibri de l’univers?

EN QUIN MOMENT VAIG DEIXAR DE SER EL MEU PROPI CENTRE? per convertir-me, per decisió pròpia, al centre dels altres.
Semblés que la mateixa vida em va nomenar la proveïdora, i si….. si, ho vaig fer per decisió pròpia, però em vaig tornar de ferro per carregar, per no permetre que les circumstàncies aixafessin als que estimo, per resoldre, quan algú dels meus va necessitar suport.
Sonarà fort o egoista la meva confessió, si dic que va haver-hi moments, en els quals em vaig sentir vulnerable, impotent, frustrada, esgotada o amb ganes de SORTIR CORRENTS.
Vaig passar per malalties………., vaig passar també per malalties dels meus fills, deutes enfrontaments, treballs no pagats, moltíssimes llàgrimes, i AVUI……..

Avui el teatre està buit, i JO, de peu en un escenari buit també.
No hi ha PÚBLIC, NO HI HA FILLS, NI PARES, NI MARITS, NI EX-MARITS.
Avui estic jo sola parada enfront dels meus anys posant pausa en la meva vida i reconeixent-me pel MEU PROPI NOM , sense títols JA.
I aquesta és la veu que he decidit escoltar,
la que em vol, la que em cuida, la que m’ha mantingut a flotació una vida sencera i la que em diu:
SAPS?, ho has fet bé i mereixes ser feliç, sense culpes, sense suar, sense creure que falles”.
I així, sense que ningú hagi d’aplaudir-me, parada devant meu.

M ‘E S T I C    D O N A N T   U N    A P L A U D I M E N T.

ESTEM DE VACANCES. ES NOTA?

No passa res, no passa res, simplement creiem que és època d’oci per a tots, Gaudir del temps, de la platja, de la muntanya, de les postes de sol, de la família dels amics, recarreguem piles, que no només ens les mereixem, si no que les necessitem, per tornar amb aquesta actitud POSITIVA que ja ens caracteritza, com a dones de superació.
Sigueu feliços ens veiem al setembre i saber que:

LA DECISIÓ MÉS VALENTA QUE FEM CADA DIA, ÉS LA D’INTENTAR SER FELICES PASSI EL QUE PASSI.

Els Olis essencials i la Fibromialgia

Ja hem vist que una de les teories de les causes de la Fibromialgia, ens porta al cervell, concretament a l’Hipotàlem. Curiosament, aquesta zona del cervell té una gran importància en la interacció dels olis essencials en l’organisme.

Per poder entendre com els olis essencials poden arribar a influir de manera notòria en el nostre cos, n’hi ha prou amb pensar durant uns segons en les olors de la nostra vida. En néixer, el sentit de l’olfacte predomina per sobre de tots els altres, doncs l’oïda i la vista trigaran encara a desenvolupar-se. Tal és així que un nen petit “busca” el pit de la seva mare amb l’olfacte, com si de qualsevol altre animal es tractés. Se sentirà segur si al costat d’ell nota la presència materna associant-la a la seva olor. Sovint fem olor aliments que aparentment no presenten anomalies i no obstant això no els mengem. El nostre sentit ens diu que no hem d’ingerir un iogurt si “fa olor de vinagre”, o beure un aigua que simplement té olor. Sovint, percebem alguna olor o aroma i immediatament ens “transportem” a un altre moment i un altre lloc. Diem llavors que l’olor ens és familiar. Això es deu al fet que associem aquestes olors a records que guardem. Aquestes són respostes que ens dóna el nostre cervell davant les olors que percebem. Però també podem fer-ho d’una altra manera. Sabent la possible resposta del cervell davant determinats olors, podem subministrar-nos diferents aromes i obtenir així la reacció que desitgem. A això, ho cridem Aromaterapia.

Tornant al tema de la malaltia, hem pogut veure que els malalts de Fibromialgia sofreixen nombrosos símptomes, de vegades amb remeis que poden resultar incompatibles. Existeixen centenars d’aromes que ens ajuden a calmar els símptomes i en algunes ocasions fins i tot a eliminar-los, sense que existeixi risc d’interaccions ni efectes secundaris. Per a això, podem usar els olis essencials en massatges, banys o simplement per inhalació. És molt important que, a l’hora de dissoldre els olis essencials en un oli portador, aquest sigui vegetal premsatge en fred i d’origen ecològic.

Tipus d’olis essencials per la Fibromialgia

Alguns tipus d’olis essencials molt útils per tractar la Fibromialgia, atenent als seus diferents símptomes, són:

DOLOR OSSI: Oli essencial de gaulteria, avet, eucaliptus, xiprer, pi, menta, helichrysum, clau, pebre negre i sàndal.

DOLOR CRÒNIC: Oli essencial de menta, helichrysum, gaulteria, gingebre, clau, orenga, romaní, alfàbrega, mejorana, xiprer, ylang ylang, pebre negre, cedre, ambre vermell, lotus i sàndal.

DOLOR MUSCULAR: Oli essencial de romaní, menta, mejorana, nou moscada, gaulteria, helicrisum, eucaliptus, clau, alfàbrega, xiprer, pebre negre, hisop i sàndal.

MAL DE CAP: espígol, menta, mejorana, alfàbrega i camamilla romana.

NÀUSEES: Oli essencial de menta, gingebre, patchouli, nou moscada, estragó, ginebre, anís, fonoll i gessamí.

PER AUGMENTAR LA CIRCULACIÓ: el romaní, gingebre, pebre negre, menta, ylang-ylang, llimona o gerani.

SÍNDROME DE CAMES INQUIETES: oli essencial d’alfàbrega, mejorana, valeriana, camamilla romana, menta, xiprer, taronja, ylang ylang, patchouli i lotus.

DISMENORREA: Oli essencial de menta, sàlvia sclarea, sàlvia espanyola, camamilla, fonoll, gessamí.

RESTRENYIMENT: Oli essencial de gingebre, menta, fonoll, estragó, anís, patchouli i gessamí.

DIARREA: Oli essencial de menta, nou moscada, gingebre, orenga, sajolida, clau, llimona, estragó, ginebre, anís, fonoll, patchouli, romaní i gessamí.

TAQUES, PICORS EN LA PELL: Olis vegetals de Granada, Argán, Llavor de Raïm, Síndria, Llavor de Carabassa. Afegir unes gotes d’oli essencial de llimona.

ANSIETAT: oli essencial de ginebre, cedre, xiprer, gerani, vetiver, rosa, palmarosa, melisa, gessamí, ylang ylang, espígol, nerolí i nardo.

DEPRESSIÓ: Oli essencial d’encens, llimona, gessamí, menta, sàndal, gerani, espígol, bergamota, angèlica, taronja, ylang ylang.

INSOMNI: Oli essencial de valeriana, espígol, fusta de cedre, llimona, camamilla alemanya, camamilla romana, mandarina, romaní, xiprer, flor del taronger, taronja, gerani, mejorana, nerolí, lotus, patchouli, ylang ylang, rosa, angèlica, palisandro, bergamota, gessamí

ESTRÈS: rosa, encens, sàlvia, taronja dolça, bergamota, cedre, aranja, ylang ylang, sàndal, neroli, mejorana, petit grain, mandarina, espígol, gerani, i gessamí.

SÍNDROME DE FATIGA CRÒNICA: oli essencial de farigola, clau, taronja, nou moscada, sajolida, orenga, arbre del te, romaní, hisop, ravensara, comino, menta, sàlvia, gerani, camamilla alemanya, canyella, nardo, mirra, lotus i sàndal.

DISTRACCIÓ, FALTA DE CONCENTRACIÓ I MEMÒRIA: oli essencial de romaní, llorer, menta, arbre del te, pi, cardamomo, mejorana, sàlvia, encens, llimona, hisop i farigola.

Per a l’ús adequat dels olis essencials, consulti l’article “Com preparar Cosmètica Casolana Natural amb Olis Vegetals i Essencials Ecològics”.

En ocasions, atès que alguns olis essencials presenten un preu alguna cosa elevat, hagut d’en la majoria dels casos a la dificultat per a la seva extracció, aquests poden ser substituïts pel hidrolato (aigua floral) de la mateixa planta. Encara que no continguin la mateixa concentració de substàncies de la planta, sí és cert que les característiques i beneficis són semblants. Un aigua floral pot contenir fins a un 5 % d’essència.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca