Millora la teva Fibromiàlgia elevant els nivells de Serotonina

Les persones amb Fibromiàlgia posseeixen baixos nivells de serotonina en el cos. Això pot explicar, en part, ell perquè dels dolors i els problemes per dormir.

Aquests nivells s’han associat també en estats d’agressió, depressió i ansietat i fins i tot les migranyes. A les migranyes, la baixa de serotonina fa que els vasos sanguinis es dilatin molt i causin inflamació en els teixits circumdants, el que produeix molta pressió i resulta en un dolor punxant.

Molts especialistes afirmen artricenter serotoninaque la dona produeix una menor quantitat de serotonina, el que sembla explicar el perquè la proporció de persones amb Fibromiàlgia és molt més gran entre les dones.

Les dones senten el dolor amb més agudesa perquè els estrògens actuen sobre els neurotransmissors que permeten a les cèl·lules del cervell la comunicació entre si.Com les dones són més sensibles als canvis en nivells de serotonina, reaccionen millor als medicaments que influeixen sobre la mateixa.

Es creu que les dificultats de concentració i memòria (un problema comú en les persones amb fibromiàlgia) també es deuen, en gran part, a la serotonina ja que és el principal neurotransmissor involucrat en la memòria humana.

¿Què és la SEROTONINA?

La serotonina és un neurotransmissor central que juga un paper molt important en l’humor, ansietat, son, dolor, conducta alimentària, sexual i control de l’hormona hipotàlem.

La serotonina també és o na substància sedant i antidepressiva, que s’ha de mantenir treballant adequadament perquè les persones puguin dormir, ja que és la responsable que la fisiologia de la persona sigui l’adequada per al somni i, si no realitza el seu treball, l’ persona no podrà dormir per més que vulgui.

Una de les funcions de la serotonina és actuar com rellotge intern del nostre cos, que és el “coordinador” fisiològic compost per la temperatura corporal, l’hormona que combat l’estrès i els cicles de son; aquests 3 elements han de ser coordinats adequadament pel rellotge intern per poder dormir profundament i despertar descansats.

QUINES CONSEQÜÈNCIES OCASIONA TENIR nivells baixos de serotonina?

Els nivells baixos d’aquesta substància poden generar alteracions en els nivells de sucre en la sang, i en les dones, canvis en els nivells d’estrogen.

Se sap que la deficiència de serotonina s’associa amb molts símptomes físics i psicològics, alguns dels símptomes físics inclouen:

  • Fatiga tot i que es tingui un descans adequat
  • Trastorns de son
  • Canvis en la gana
  • Fogots
  • Mals de cap.
  • Despertar sense fam el que porta al fet que desayunes 2 o 3 hores després d’aixecar-
  • Dolors d’esquena i cansament, principalment en la fibromiàlgia
  • Estómac inflamat
  • Insomni

Quant als símptomes psicològics s’inclouen:artricenter serotonina

  • Canvis en la libido
  • Trastorns en l’estat d’ànim
  • Depressió i irritabilitat
  • Mala memòria
  • Ansietat

Quan els nivells de serotonina són massa baixos, es poden incloure símptomes com:

  • Rampes musculars
  • Problemes de l’intestí i bufeta
  • Processos de pensament ràpid i incontrolable
  • Entumiment emocional
  • Esclats emocionals o arravataments
  • Fantasies d’escapament
  • Memòria torturante, el que significa insistir en reviure experiències traumàtiques
  • Pensaments d’fer-se mal a si mateixos oa altres persones

COM MILLORAR ELS NIVELLS DE SEROTONINA?

  1. Fes exercici. Els exercicis aeròbics o cardiovasculars són un dels millors recursos per elevar els nivells de serotonina, ja que causen un augment en el triptòfan, un precursor de la serotonina.
  2. Menja greixos saludables. Un exemple d’ells són els àcids grassos Omega 3, que es creu poden afectar la funció de la serotonina en el cervell; pots trobar en aliments com peixos grassos, nous i llavors. També pots consultar amb el teu metge la ingesta de suplements alimentaris rics en Omega 3.
  3. Beneficia’t de la llum solar. Els experts creuen que la llum solar podria ajudar a la SINTE artricenter serotoninasis de serotonina, és per això que els nivells de serotonina són més alts durant l’estiu que a l’hivern.
  4. Aprèn i domina tècniques per al maneig de l’estrès. Un excés d’estrès té un impacte en la capacitat del cos per produir i sintetitzar la serotonina, per això és important que recorris a tècniques que l’contrarestin, com la meditació o ioga; també està demostrat que els massatges són eficaços per a aquest fi.
  5. Consulta amb el teu metge sobre medicaments per augmentar la serotonina.Ha medicaments per elevar els nivells de serotonina, però, has de saber que prendre massa aquests fàrmacs pot causar una condició perillosa anomenada síndrome de la serotonina, per això és molt important platicarlo amb el teu metge .
  6. Realitza exercicis de respiració abdominal. Aquesta pràctica té per si sola la capacitat de produir canvis en el cervell, al seu torn afavoreix la secreció de serotonina i endorfines i millora el ritme cerebral dels dos hemisferis.
  7. Practica activitats que gaudeixes. Això et permetrà mantenir un sentit positiu de la vida i un sentiment de benestar constant; es elvará la serotonina i la oxcitocina, el que et farà sentir millor.

 

Font:  ARTRICENTER  https://artricenterfibromialgia.wordpress.com/2014/10/18/mejora-tu-fibromialgia-elevando-los-niveles-de-serotonina/

Feu un comentari

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca